Schermtijd: hoe u digitale interacties in evenwicht kunt brengen voor uw kind met ADHD – Psychologen

By Francis
3 Min Read

  1. Stel duidelijke grenzen

Kinderen met ADHD gedijen goed als ze duidelijke grenzen en gestructureerde routines hebben. Daarom kan het nuttig zijn om de dagelijkse schermtijdlimieten duidelijk te definiëren en deze zorgvuldig met uw kind te communiceren.

Wanneer u een schermtijdroutine instelt, moet u er rekening mee houden dat consistentie essentieel is, dus zorg ervoor dat u zich daaraan houdt. U kunt uw kind zelfs betrekken bij het plannen van zijn of haar routine en samenwerken om een ​​schema te maken met schermtijd, huiswerk en andere activiteiten. Dit zal hen empoweren en aanmoedigen om verantwoordelijkheid te nemen.

  1. Moedig regelmatige pauzes aan

Zorg ervoor dat uw kind regelmatig een pauze neemt van zijn digitale apparaten. Aangezien kinderen met ADHD baat hebben bij regelmatige lichaamsbeweging om hun energie te kanaliseren, moedigt u hen aan om korte pauzes weg te nemen van hun beeldscherm en deze tijd te gebruiken voor lichamelijke activiteit.

  1. Kies Educatieve inhoud

Schermtijd hoeft niet uitsluitend om games te draaien. U kunt uw kind helpen educatieve apps en programma’s te vinden die aansluiten bij zijn of haar interesses. Zo wordt hun schermtijd een waardevolle leerervaring. Vergeet niet ervoor te zorgen dat alle digitale inhoud waarmee uw kind zich bezighoudt, geschikt is voor de leeftijd en aansluit bij uw gezinswaarden.

  1. Creëer een technologievrije zone:

Het is de moeite waard om een ​​specifieke ruimte in uw huis aan te wijzen waar beeldschermen niet zijn toegestaan. Dit zal uw kind met ADHD helpen om specifieke ruimtes te associëren met ontspanning en niet-digitale activiteiten.

Maak deze technologievrije zones zo gezellig en uitnodigend mogelijk en moedig uw kind aan om daar tijd door te brengen.

  1. Moedig buitenactiviteiten aan

Kinderen moeten schermtijd combineren met veel buitenspelen om een ​​gezond evenwicht te garanderen. Dit is vooral belangrijk voor kinderen met ADHD. Fysieke activiteiten dragen bij aan een betere focus en verbeteren het fysieke en mentale welzijn.

Kies vandaag nog voor Pathways Neuropsychology Associates!

Bij Pathways Neuropsychology Associates werken we samen met u en uw kind om optimale strategieën te identificeren die zijn afgestemd op hun behoeften. Als ADHD-symptomen een uitdaging vormen, neem dan de eerste stap en neem vandaag nog contact met ons op.

Share This Article
Leave a comment