Kan voeding ADHD beïnvloeden? Hoe?

By Francis
4 Min Read

Kan voeding ADHD beïnvloeden? Hoe?

Laten we dit eerst duidelijk maken: er is geen bewijs dat aangeeft dat voeding ADHD veroorzaakt. Voedingskeuzes kunnen echter ADHD-symptomen verergeren, zoals hyperactiviteit en concentratieproblemen.

In dit artikel gaan we dieper in op wat dit precies betekent en van welke voedingskeuzes ouders met kinderen met de diagnose ADHD zich bewust willen zijn.

Hoe speelt voeding een rol bij ADHD?

Onderzoek wijst dat uit ADHD wordt geassocieerd met toegevoegde suikers, geraffineerde koolhydraten en westerse voedingspatronen. Om niet te technisch te worden, maar dit komt allemaal vaak neer op insuline en hormonale afscheidingen die optreden als we suiker binnenkrijgen.

Wanneer we een grote hoeveelheid koolhydraten (of suikers) consumeren, worden insuline en epinefrine uitgescheiden. Epinefrine helpt bij het reguleren van de insulinesecretieniveaus, wat insulineresistentie en daarmee samenhangende aandoeningen kan helpen voorkomen. De hypersecretie van epinefrine, die kan optreden bij het eten van veel suikers, kan echter leiden tot hyperactiviteit en geheugenverlies.

Dit kan op zijn beurt resulteren in gedragsproblemen en moeite om zich aan de taak te houden – twee vaak geassocieerde symptomen met ADHD.

Dieettips voor u en uw kind

Dieet is niet alleen belangrijk voor het beheersen van ADHD-symptomen, maar ook voor de ontwikkeling en gezondheid van uw kind. Bovendien kunnen deze tips de gezondheid van uw hele gezin helpen verbeteren, zodat iedereen op het goede spoor komt van een goed algemeen welzijn.

  • Eet een eiwitrijk dieet. De waarheid is dat de meeste mensen niet genoeg krijgen. Toch willen we ervoor zorgen dat we bij elke maaltijd een eiwitbron hebben.
  • Blijf bij complexe koolhydraten. Deze omvatten groenten en fruit die niet noodzakelijkerwijs uw bloedsuikerspiegel doen stijgen. Ze bevatten vaak veel vezels, wat de vertering en opname van suikers vertraagt.
  • Vergeet niet om omega-3 vetzuren toe te voegen. Vette vis, zoals tonijn en zalm, en noten, zoals walnoten en paranoten, kunnen allemaal dienen als geweldige bronnen van omega-3-vetzuren.
  • Vermijd eenvoudige koolhydraten. In tegenstelling tot de tip hierboven, vermijd het eten of geven van snoep aan uw kind, voedsel met een hoog glucosestroopgehalte, witte rijst of gebak gemaakt met witte bloem. Hoewel af en toe een traktatie geen probleem is, mogen deze nooit een routineonderdeel van iemands dagelijkse dieet worden.

Bij Pathways Neuropsychology Associates begrijpen we de uitdagingen die ADHD met zich meebrengt. Wij zijn er echter om u bij elke stap te helpen en onze steun te bieden. Samen kunnen we uw kind begeleiden naar een mooie en succesvolle toekomst. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

#top .av_textblock_section.av-av_textblock-4b54a9376293c03bbf09fa7edbc1f1cb .avia_textblock{ lettertypegrootte: 16px; }

Bij Pathways Neuropsychology Associates gebruiken we evidence-based evaluatie-instrumenten en behandelingen om u, uw geliefde of uw kind op weg naar succes te helpen. Als jij of iemand van wie je houdt worstelt met de symptomen van ADHD, bel dan nu en ga aan de slag!

  • ADHD-evaluaties
  • ADHD-coaching

.flex_column.av-av_one_full-d3e509f4637007bf756d5d5b286252b3{randbreedte:2px; randkleur:#d9d9d9; randstijl: effen; grensradius: 0px 0px 0px 0px; opvulling: 20px 20px 20px 20px; achtergrondkleur: #f8f8f8; }

LATEN WE BEGINNEN

Het bericht Kan voeding ADHD beïnvloeden? Hoe? verscheen eerst op Pathways Neuropsychology Associates.

Share This Article
Leave a comment