ADHD-testen bij jonge kinderen

By Francis
2 Min Read

Wist u dat als een kind tot de jongsten van de basisschool behoort, de kans het grootst is dat de diagnose ADHD wordt gesteld?

Jongere kinderen zijn van nature vaker onrustig, hebben moeite met het reguleren van hun lichaam, hebben moeite met sociale contacten en zijn inconsistent in het opvolgen van aanwijzingen en het voltooien van hun werk. Hoewel het misschien klinkt als ADHD, kan het gewoon omdat zijn ze zijn jong voor hun rang. Als je erover nadenkt, is dit logisch, omdat er gemakkelijk een verschil van een jaar kan zijn tussen het oudste en jongste kind in een klas. Met andere woorden: een 6-jarige is niet hetzelfde als een 7-jarige!

Een studie gepubliceerd in Het New England Journal of Medicine onthulde dat het aantal diagnoses en behandelingen van ADHD hoger was onder kinderen geboren in augustus dan onder kinderen geboren in september in staten waar de toegang tot de kleuterschool op 1 september werd afgesloten.

Testen helpt vaak om dit probleem op te lossen en onnodige behandeling te voorkomen. Het hebben van een grondige neuropsychologische evaluatie, die zowel tests als feedback van ouders en leerkrachten omvat, is van cruciaal belang om te bepalen of een kind mogelijk aandachtstekortkomingen heeft. Gezien het feit dat we gebruiken gestandaardiseerde testskunnen we de prestaties van een kind vergelijken met die van anderen van hun leeftijd, vaak dichtbij het jaar en de maand. Met andere woorden, we kunnen een 6-jarige vergelijken met de meeste 6-jarigen! Hierdoor kunnen we bepalen of het gedrag of de moeilijkheden die het kind vertoont ‘passend zijn bij de leeftijd’ of mogelijk een opkomende aandachtsstoornis vertegenwoordigen. Deze informatie is van cruciaal belang omdat het de volgende stappen begeleidt, als het gaat om het aanbieden van de juiste interventies die elk kind het beste kunnen helpen zijn volledige potentieel te benutten.

Als u zich zorgen maakt over ADHD, helpen wij u graag verder! Bel ons voor een adviesgesprek op 248-644-9466.

Share This Article
Leave a comment